Kasvisruuassa on voimaa!

Kuunteletko kehoasi? Tiedätkö mitä syöt ja mitä ruokasi sisältää? Mistä ruokasi tulee? Yllättävän moni syö monia asioita vain tottumuksesta. 

Aloitin nyt testin, jossa testaan vegaanista, erityisesti aktiiviselle liikkujalle soveltuvaa ruokavaliota viikon parin ajan. Pyrin tietoisesti välttämään myös valkoista sokeria ja vähentämään kahvinjuontia. Haluan nähdä, olisiko näillä muutoksilla positiivista vaikutusta kehon ulkonäköön, ihoon ja vatsan hyvinvointiin. Maito ja sokeri lisäävät tunnetusti tulehdusta elimistössä. Raportoin tänne sitten millaisia olotilan muutoksia mahdollisesti tapahtui.

Vasemmalla riisiproteiinia ja kaurapuuroa. Oikealla riisinuudelista ja nyhtökaurasta tehty wokki.

Olen kasvissyöjä, joka käyttää maitotuotteita ja satunnaisesti myös kananmunia ja kalaa. Pääpaino kuitenkin on vuosia ollut kasvisruokavaliossa ja valitsen usein vegaanisia vaihtoehtoja. Uskon vegaanisen ruokavalion olevan ekologisesta ja eettisesti fiksua, mutta aivan helppoa se ei aina ole. Haluaisin huomioida ruokavaliossani myös lähiruuan ja paikallisuuden. Minun on hieman vaikea ymmärtää sellaisen kasvissyönnin näennäistä ekologisuutta, jos syödään vain kookosöljyjä, gojimarjoja ja muita asioita, jotka ovat reissanneet ympäri maailmaa enemmän kuin minä. 

Reissaan työni puolesta silloin tällöin ulkomaille ja monissa paikoissa pelkkä kasvisruokailu on tuottanut haasteita. Ruuan terveellisyys on minulle tärkeää, joten mitä tahansa vegaanista en tahtoisi syödä vaan haluaisin, että ruoka olisi monipuolista ja ravitsevaa. Erityisesti siksi, kun harrastan nykyään aktiivisesti liikuntaa ja proteiinin tarpeeni on myös kasvanut. Keho tarvitsee oikeanlaista polttoainetta riittävän määrän ylläpitääkseen ja kasvattaakseen lihasmassaa. Reissuilla tämä on aika-ajoin haastavaa. 

Kotona vegaanista ruokavaliota on helppo noudattaa, erityisesti kun asun tällä hetkellä yksin ja voin täyttää jääkaappini juuri haluamillani tuotteilla. Onneksi kaupoissa on nykyään paljon hyviä tuotteita, kuten nyhtökauraa, härkistä ja tofua. Heraproteiinin olen vaihtanut nyt riisiproteiiniin. B12-vitamiinilisää täytyy kenties hankkia. 

Pidän teidät kartalla miten homma etenee ja onko jokin olotilassa muuttunut! Onko sinulla jotain suosikkivegaanituotteita?

Terkuin, Ville

Kommentit