Hauskoja kohtaamisia ja naapurimaan kohteita Matkamessuilla

Tänä vuonna osallistuin Matkamessuilla sisällöntuottajana yhdessä Pinkit korkokengät -blogin Maijun kanssa. Lähdimme rennolla otteella tutustumaan messujen tarjontaan. Messuilla yllätti naapurimaan monipuolisuus ja kotimaan runsas tarjonta.

Lähdimme lauantai-aamuna messuille heti klo 10, eli heti kun ovet aukesivat. Väkeä oli jo tuolloin paljon, joten kyseessä on todellakin yhdet vuoden suosituimmista messuista. Tapahtumassa oli esillä eri matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien tarjontaa, toki muutakin matkailuun ja kansainvälisyyteen liittyvää messuilta löytyi ruokakojuista lähtien. Nähtävää siis riittää, jos jokaisen messupisteen tutkii tarkkaan.

Heti messuhallin alkupäässä oli kiinnostava konsepti: Aurora Hut. Kyseessä oli eräänlainen iglu, josta löytyi kuitenkin sänky, pieni keittiö ja wc. Hauska yksityiskohta oli pilkkireikä sängyn vieressä. Iglua olisi jännä kokeilla oikeissa olosuhteissa :D

Pysähdyimme pitkäksi toviksi Visit Tallin -pisteelle kuulemaan mitä Tallinnassa on tarjolla. Tallinna on kehittynyt valtavasti viime vuosina. Vanhoja rakennuksia on otettu uusiokäyttöön esimerkiksi kulttuuritiloiksi. Tätä arvostan suuresti. Monen suomalaisen matkailu Tallinnaan rajoittuu samoihin rutiineihin, kuten Vanhaan kaupunkiin ja satama-alueella pyörimiseen. En oikeastaan ole edes ajatellut kuinka runsas ja monipuolinen Tallinnan kulttuuritarjonta on. Uutena kohteena on Tukholmasta tuttu valokuvataiteeseen keskittynyt museo Fotografiska. Sinne aion ehdottomasti lähteä visiitille!

Muistan vain kertomuksen siitä, että olen käynyt lapsena Ähtärissä. En siis itse muista tästä mitään. No, messuilla pääsin tapaamaan julkkispandoja Lumia ja Pyryä. Olivat kyllä cooleja, vaikkakin hieman hiljaista sorttia :D

Osallistuimme messuilla tietysti erilaisiin arvontoihin. Katsotaan millainen risteilylahjakortti arvonnasta napsahtaa. Kävimme myös Uuden iloisen teatterin ständillä jututtamassa Risto Kaskilahtea, joka on seuraavan revyyn tähti. Olen aina ollut revyyfani ja haaveilen näytteleväni itsekin joskus sellaisessa. 

Ruokapuolelta mieleen jäi Stadin nitro, joka tarjoili mm. kahvia, teetä ja inkiväärishotteja, joihin on lisätty typpeä. Mielenkiintoinen kokemus. Otimme inkiväärishotit.

Messuilla oli paljon nähtävää ja olisi voinut tutkailla paljon kauemminkin. Reissua ei tullut hankittua, mutta täytyy vilkaista matkantarjoajien verkkosivuja joilta messutarjouksia rutkasti löytyy. Matkamessujen parasta antia on se, että se antaa inspiraatiota matkailuun: niin kotimaassa ja lähikohteissa kuin kauemmaskin. Itse ainakin tahdon kokea mahdollisimman paljon uusia kohteita ja kokemuksia.

Tässä Maijun tekemä video meidän eilisistä messumeiningeistä.Reissuterkuin, Ville

Kommentit