Pienet asiat suurempia kuin suuret - Nämä asiat tekevät minusta onnellisen

Suhtaudutko elämään ilolla ja valolla? Näetkö ympärilläsi olevia hyviä asioita? Mitkä asiat tuottaa sinulle onnea ja lisäävät sinun hyvinvointiasi? Nämä on hyvä oppia tunnistamaan, jotta niihin voi panostaa.


Suurin osa vastaa kysymykseen "Mitä kuuluu?" vastauksella "Ihan hyvin, kiirettä pitänyt". Kaikilla tuntuu olevan kiire. Kiireellä selitämme treenien väliin jäämisen, vähäisen yöunen, ystävien näkemättömyyden, huonot ruokavalinnat ja monet muut asiat, jotka todellisuudessa tukevat ja lisäävät hyvinvointia. Mistä kiire johtuu? Siitä, ettemme osaa sanoa ei? Vai haluammeko luoda kiireisen vaikutelman itsestämme? Vai onko se vain helpoin tapa aloittaa keskustelu, vähän kuin "on säitä pidellyt". En väitä olevani terveysguru tai hyvinvointialan ammattilainen, vaan asiaan perehtynyt tavallinen tallaaja. Olen tutkinut oman toimintani vaikutuksia hyvinvointiin. Minä haluan eroon kiireestä. Haluan vastata, että minulle kuuluu tosi hyvää.

Heräsin tähän asiaan kiireisen keikkasyksyn aikana, jolloin olin jatkuvasti töissä, keikoilla, kuvauksissa, harjoituksissa ja näihin liittyvissä palavereissa. Sairastelin jatkuvasti flunssia ja olin todella kuormittunut. En juuri pystynyt urheilemaan, koska olin väsynyt tai kipeä. Myös yöunet olivat lyhyitä eivätkä palauttaneet riittävästi.

Vuodenvaihde oli selkeä taitekohta, josta oli hyvä aloittaa oman hyvinvoinnin pohtiminen ja sen parantaminen. Terveystarkastuksen, labratulosten ja kehonkoostumusmittaustulosten myötä totesin että minun on tehtävä isoin muutos ruokavaliooni ja yöuniini. Myös stressiä oli saatava vähemmäksi. Tästä johtuen tilasin ruokavaliosuunnitelman ammattilaiselta ja raivasin kalenteriini vapaapäiviä. Tänä keväänä opin sanomaan ei kiitos.

Olen koonnut tähän postaukseen asioita, jotka koen lisäävän hyvinvointiani. Toivottavasti sinäkin saat ideoita tai vinkkejä oman hyvinvointisi parantamiseen. Sinäkin pystyt siihen takuulla. Tämä vaatii täysin rehellistä keskustelua itsensä kanssa. Syyt huonoon vointiin on tunnistettava, yksin, ystävien tai ammattilaisten avulla.

Villen vinkit parempaan hyvinvointiin:

UNI JA LEPO
Tätä ei vaan voi aliarvioida. Moni sanoo, ettei ole aikaa tähän. Todellisuudessa moni käyttää illasta monta tuntia someen ja Netflixin katsomiseen. Unirutiinit puuttuvat ja petiin mennään liian myöhään ylikierroksilla. Hyvät unet vaativat rauhoittumista ja hieman ennakointia. Itse syön aina kunnon iltapalan ja himmennän valaistusta. Pyrin jättämään puhelimen puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa ja katson lempisarjaani läppäriltä näyttö mahdollisimman himmeällä ja äänitaso matalalla. Usein pedissä tämä rutiini rupeaa nopeasti nukuttamaan. Parempi vaihtoehto olisi lukea kirjaa, jota välillä teenkin. Pyrin nukkumaan yössä 7-7,5 tuntia. Jos minulla on tosi aikainen herätys, ajastan jopa kahvinkeittimen illalla valmiiksi. On ihanaa herätä kahvinkeittimen porinaan. Ps. Älä torkuta vaan hyppää heti ylös!

RAVINTO

Toinen supertärkeä palikka. Tiedätkö oikeasti mitä syöt ja miten se vaikuttaa sinun kehoon? Luetko koskaan tuoteselosteita tai ymmärrätkö edes mitä siellä sanotaan? Kaikki mitä syöt, vaikuttaa suoraan kehoon ja mieleen. Tähän en anna sen suurempia vinkkejä, mutta suosittelen teettämään ammattilaisella ruokavalion jos taistelet esim. painon kanssa, sinulla on erityisruokavalio tai haluat tietää syötkö aktiivisuuteesi nähden riittävästi. Säännöllisyys, yksinkertaisuus ja puhtaus ovat itselle tärkeitä arvoja ruoan suhteen.

LIIKUNTA

Liikunta saa niin hyvän fiiliksen. Nautin salitreenistä, ryhmäliikunnasta, hiit-sessiosta, juoksu- tai kävelylenkistä... Koskaan ei ole kaduttanut, että tuli lähdettyä vaikka lähteminen olisikin ollut tahmeaa. Liikunta on tottakai auttanut jaksamistani keikoilla, mutta myös lisännyt kehotuntemustani ja itsevarmuuttani. Olen onnellinen ja onnekas toimivasta kropasta, joka vahvistuu ja nopeutuu treenin myötä. Myös pilatesharrastus on lisännyt hahmotusta missä mikäkin lihas sijaitsee, kuinka keskivartalon tuki on tärkeää ja miksi pitäisi harjoitella hengittämään syvemmin. 

YSTÄVÄT

Ystävät lisäävät onnellisuuttani radikaalisti. Ystävät ovat jakaneet elämänk muutoskohtia kanssani ja minä heidän käännekohtiaan. Ystävien kanssa on naurettu ja voi olla ilman mitään roolia. Vain läsnä toiselle ihmiselle. Kiitos ystävät ❤️ Ystävyys ei katso ikää, kokoa, väriä tai sukupuolta. Ystävyys on ymmärrystä kahden ihmisen välillä.

TYÖ

Mielekäs työ. Arjesta iso aika käytetään töitä tekemällä, joten tuntuisi hurjalta käyttää se aika epämiellyttävässä työssä. Toki lyhyet pätkät ja opiskeluajan työt ovat enemmän harjoittelua työelämään ja kokemuksen kartuttamista, mutta ura pidemmällä tähtäimellä täytyy syntyä itselle mielekkäistä palikoista. Pidän työstäni tuottajana, koska pääsen mahdollistamaan monille esiintyjille tärkeää työtä. Sen lisäksi saan keikkailla show'ni kanssa. Nautin esiintymisestä ❤️

ASENNE

Asenne lisää hyvinvointia. Haluan suhtautua elämään optimistisesti ja toiveikkaasti. Uskon, että pystyn asioihin ja haluan kannustaa myös muita siihen. Jos vieläkin koet, että olen joku superihminen ja sinä et pysty samoihin asioihin joista tässä postauksessa puhuin, niin sinun kannattaa aloittaa asenteen muutoksesta. Muut asiat seuraa perässä.

Mitä sulle kuuluu? Pystytkö parantamaan jotain omassa hyvinvoinnissasi? 

Tsemppaavin terkuin, Ville

Kommentit

 1. Pystyn, olen myös muuttanut monia asioita.

  Olen myös lopettanut jo vuosia sitten kiire-sanan käytön. Ihmiset usein aloittavat kysymällä: ”onko kiire”. Vastaan usein, että on töitä, mutta ei kiire.

  Kiire on vasta sitten kun kaikki kaatuu päälle, eikä selviä enää mistään.

  Asennettaan voi aina tarkastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asenne ratkaisee niin paljon ❤️ Myönnän itsekin käyttäneeni tuota kiire-sanaa paljon, mutta tahdon siitä eroon.

   Poista
  2. Se on helppoa kun sitä alkaa miettimään.

   Poista

Lähetä kommentti