Heimo tekee minusta kovemman treenaajan

Kaupallinen yhteistyö Trib3 Helsinki kanssa

Uskaltaisinko kokeilla uutta liikuntaharrastusta? Siellä taitaa käydä vain huippukuntoisia? Entä jos olen ainoa huonokuntoinen? Trib3-treeni haastaa sinut omille äärirajoillesi ja mukavuusalueen ulkopuolelle. Se tekee tässä tapauksessa hyvää keholle että mielelle.


Trib3 on melko uusi juttu Suomessa. Kyseessä on boutiquesali, joka tarjoaa ohjattuja hiit-tunteja viihtyisässä miljöössä. Kävin ensimmäistä kertaa tunnilla kesäkuussa Joosua Visurin koutsaaman Team Limitless -ryhmän matkassa. Innostuin konseptista heti, vaikka etukäteen tunnille meno hirvittikin.

''Elämme mukana niin säryissä kivuissa kuin saavutuksissa. Kun voitat, me voitamme. Kun kaadut, ojennamme auttavan käden ja ohjaamme takaisin oikealle tielle. Ei tekosyitä. Ei selityksiä. Vain tuloksia.'' 

Saleja löytyy tällä hetkellä Helsingin Töölöstä ja Tampereelta. Helsingin Trib3 -sali sijaitsee entisessä elokuvateatteri Adlonissa aivan Töölöntorin kupeessa. Tila on sisustettu tyylikkään rouheasti. Aulasta löytyy nojatuoleja, smoothiebaari (josta saa myös kahvia ja drinkkejä) ja vastaanotto, jonka työntekijät on aidosti ihan mahtavia tyyppejä. Heti ensi sekunnista oloni oli tervetullut ja jännitys laski huomattavasti. Treeni on osa elämää, mutta silti voidaan ottaa rennosti ja nauttia elämästä. Tämä filosofia näkyy tällä salilla ja se on hienoa.




Vastaanotossa sinulle annetaan sykevyö ja voit tilata smoothien, joka odottaa valmiina heti treeneistä palattuasi. Olen hyödyntänyt tämän joka kerta, koska näiden treenien jälkeen tarvitsee todellakin jotain virkistävää ja palauttavaa.

Tunti alkaa aina lyhyellä lämmitelyllä ja ensikertalaiset saavat lyhyen opastuksen siitä miten tunnilla toimitaan ja mitä välineitä käytetään. Tunnilla tehtävät liikkeet ovat erilaisia kuntosaleilta tuttuja liikkeitä käsipainoilla, kahvakuulilla, kehonpainolla ja juoksumatolla. Jos tekniikat ei ole niin tuttuja (esim. pystypunnerrus, vipunosto, soutu yms.) niin tämäkään ei ole suureksi haitaksi. Ohjaaja näyttää miten liike tehdään ja mallia voi ottaa aina kaverilta. Lisäksi on tulossa uusi Kickstart-tunti, jolla homman saa alkuun varmasti.

Oma treenitavoitteeni on saada rasvaa pois ja lihasta hieman lisää. Haluan siis muuttaa kehonkoostumustani sporttisemmaksi. Kehonkoostumusmittaus voisi olla hyvä nyt alkuun, niin helpompi seurata muutoksia.





Treeni jakautuu kolmeen osioon: juoksumattoalueeseen, voima-alueeseen ja intensiteettialueeseen. Luvassa siis takuulla monipuolinen treeni, jossa sykkeet on korkealla. Itsellä sykkeet huiteli 85-90% maksimisykkeestä. Sykevyön ansiosta voit kokoajan seurata omaa sykettä salissa olevilta screeneiltä. Sykevyön arvion mukaan poltiin eilisessä treenissä n. 800 kaloria 45 minuutin treenin aikana. Hiit on tehokasta!
Trib3 treenin parhaita puolia on se, ettei treenin aikana mieti mitään muuta.
Trib3 treenin parhaita puolia on se, ettei treenin aikana mieti mitään muuta. Pää tyhjenee kokonaan ja keskittyy vain ja ainoastaan treeniin. Tällaiset hetket ovat nykymeiningissä harvinaisia. Joten tämä laji sopii ihmisille, joka kaipaa välillä täyden nollauksen.

Treenin loppupuolella meinasin itse alkaa hyytymään totaalisesti, mutta jollain sisulla vielä yritti edes yhden toiston. Hiki tässä hommassa tulee, joten suosittelen ottamaan hikipyyhkeen mukaan. Treenin lopuksi saa vielä viileän pyyhkeen, jolla helpottaa treenistä kiehuvaa otsaansa!

Treenin jälkeen hörppäsin smoothien ja juttelin muiden treenaajien kanssa. Moni kehui näitä tunteja juuri mahdollisuutena ylittää omia rajojaan ja kehittää kuntoaan tehokkaasti.


Pukkareissa on muuten myös kiva sisustus ja tunnelma. Miesten puolelta löytyy fööni sekä hiusten- ja kasvojenhoitotuotteet. Aika luksusta, iso osa tuotteista oli Ted Bakerin tuotteita. Sain itseasiassa tältä salilta vinkin Ted Bakerin Hairdmud hiusvahasta, jota hankin heti kotiinkin. Sairaan hyvä tuote!



Muiden tuella ylittää omia rajojaan.
Eikö vaikutankin makeelta paikalta? Usko mua, se on myös sitä! Kannattaa testata. Kuulemani mukaan aluksi tunneilla nähtiin enimmäkseen naisia, mutta miehetkin ovat hiljalleen löytäneet tiensä tunneille. Eilenkin oli useampi mies mukana.

Jos mietit, että uskallatko mennä testaamaan Trib3-treeniä, niin todellakin uskallat. Minäkin uskalsin (vaikka jännitän kaikkea tällaista etukäteen älyttömästi) ja aion mennä monta kertaa uudelleen. Kiva puoli tässä salissa on myös se, ettei sinne tarvitse jäsenyyttä vaan treenikertoja voi ostaa oman tarpeensa mukaisesti. Lisää Trib3:n nettisivuilla: https://trib3.fi/

Ps. Ekakertalaiset saa ilmaisen treenikerran

Terkuin, Ville

Postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä Trib3 Helsinki kanssa

Kommentit